Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Weerschip Cumulus

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  De RLD noch het KNMI waren rederijen. Om een schip goed en veilig te kunnen varen en onderhouden was expertise nodig. Vanaf het begin van de weerschepen werd dit beheer opgedragen aan Van Nievelt Goudriaan en Co’s Stoomvaart Maatschappij te Rotterdam, afgekort Nigoco.
  De scheepsbemanning van de Cumulus, 21 bemanningsleden, ( de gezagvoerder, officieren en gezellen ) werd dus verzorgd door Nigoco, de telegrafisten door de RLD en de meteorologen door het KNMI. Hierdoor ontstond een gemêleerd gezelschap, dat de eenzaamheid op de oceaan omzette naar gezelligheid en saamhorigheid.
  Op de foto's genomen aan boord (voor zover ik die heb kunnen zien) is iedereen in burgerkleding.
  De 21 bemanningsleden van "Nigoco" zullen hun eigen uniform gehad hebben en daar het bij de koopvaardij gebruikelijk is om van - en naar het schip te reizen in burger, ga ik er vanuit dat het uniform thuis in de kast hing. (gedurende plaatsing op een weerschip).
  Bij officiële gelegenheden zullen alle opvarenden zich ( misschien ) in uniform hebben moeten presenteren, zoals gezegd in het uniform van de werkgever.
  Vriendelijke groet, Hans.

  "Om de kracht van het anker te voelen moet men de storm trotseren". (Pas als je iets ernstig meemaakt, weet je op wie je kan vertrouwen).

  Reactie

  Working...
  X