Mededeling

Collapse
No announcement yet.

'Bizarre 24 uur' voor Kustwacht en KNRM Den Helder

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • 'Bizarre 24 uur' voor Kustwacht en KNRM Den Helder

  den helder -
  Het Kustwachtcentrum in Den Helder, de opstappers van de plaatselijke KNRM-reddingsboot Joke Dijkstra en de bemanning van de marinehelikopter voor medische evacuaties op zee hebben van vrijdag op zaterdag een bizarre 24 uur beleefd.

  Op Noord- en Waddenzee voor de Noord-Hollandse kust waren in totaal vijf incidenten aan boord van schepen, waarbij twee personen kwamen te overlijden en twee anderen ernstig gewond raakten.

  Een opvarende van de Deense sleepboot Thor Assister, die zo'n 180 kilometer uit de kust van Den Helder voer, moest zaterdagochtend met ernstige brandwonden per Lynx-helikopter naar het Brandwondencentrum in Beverwijk worden overgebracht. Hoe de verwondingen zijn veroorzaakt, is onbekend.

  Een etmaal eerder werd een man onwel op het Indiase transportschip Maratha Messenger en stierf. Dat vaartuig voer ruim honderd kilometer van Den Helder vandaan en was onderweg naar Engeland.

  Aan boord van het Helderse sportvissersvaartuig Nestor kwam een 65-jarige opvarende, niet afkomstig uit deze regio, te overlijden na een hartaanval. Verwoede pogingen door KNRM-mensen en ambulancepersoneel om de man te reanimeren mochten niet baten.

  De Joke Dijkstra rukte ook uit om medische bijstand te verlenen aan een vrouw uit Haarlem op een jacht op de Waddenzee, die bij het hijsen van de zeilen het topje van haar vinger kwijt was geraakt.

  Verder speurde de Helderse KNRM, die dit jaar al het recordaantal van zeventig acties heeft bereikt, samen met collega's uit Callantsoog naar een vermeende vermiste duiker. De zandzuiger MNO Zeezand trof een leeg bootje op zee aan, bij aankomst van de reddingsboten was de duiker boven water en zat gezond en wel in het vaartuig.

  ,,Al met al hebben we een rare 24 uur achter de rug'', aldus Kustwacht-woordvoerder Jan Regeling. ,,Vijf acties binnen 24 uur is al vrij uitzonderlijk. De ernst van de incidenten maakt het bizar.''

  NHD, Gepubliceerd op 27 september 2008, 15:27
Working...
X