Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Man vermist na aanvaring Arnhem

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Man vermist na aanvaring Arnhem

  Uitgegeven: 12 juli 2008 16:11
  Laatst gewijzigd: 12 juli 2008 16:13

  ARNHEM - Politie en brandweer zoeken naar een opvarende van een boot die zaterdagmiddag bij een aanvaring op de Rijnkade in Arnhem overboord sloeg.

  Behalve de man waren ook drie kinderen aan boord van de polyester boot. Twee van hen kwamen ook in het water terecht, maar konden worden gered. Alle drie de kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

  Zoekactie

  Politie en brandweer zoeken aan beide kanten van de rivier naar de drenkeling. Ze hebben een helikopter ingezet met een speciale camera.

  Bij de botsing was ook een zeilboot betrokken. De schipper daarvan heeft geholpen bij het redden van de kinderen, aldus de politie.

  (c) ANP

 • #2
  Re: Man vermist na aanvaring Arnhem

  Als het op de kade was is het dan geen aanrijding ipv een aanvaring

  Wel een heel erg trieste zaak natuurlijk.

  Hoe zit het eigenlijk met die camera, is dat infarood of zo iets !

  Reactie


  • #3
   Re: Man vermist na aanvaring Arnhem

   Google brengt dit nieuws op een andere (goede) manier:
   Op de Rijn in Arnhem zijn een man en twee kinderen van een sloep gevallen na een aanvaring met een zeilboot. De kinderen zijn gered. Naar de man wordt met duikers en een helikopter gezocht

   Reactie


   • #4
    Re: Man vermist na aanvaring Arnhem

    laatste nieuws

    ARNHEM - Een vaartochtje op de Rijn bij Arnhem is zaterdag voor een 36-jarige vader, zijn zoon en twee andere kinderen op een drama uitgelopen.
    De Arnhemmer botste met zijn open motorboot frontaal op een langzaam stroomopwaarts varend zeiljacht. De vader en twee kinderen sloegen overboord. De man werd niet gevonden en is volgens de brandweer en politie niet meer in leven. De opvarenden van de zeilboot konden de twee kinderen uit het water halen. Ze droegen in tegenstelling tot de volwassene zwemvesten. Toen het niet lukte ook de vader te redden, werd groot alarm geslagen. Brandweer en politie zochten met veertig man, boten en een helikopter tot het begin van de avond.

    ,,Op dat moment gaven onze medische deskundigen aan dat de kans op overleven nul was. Toen is de zoekactie afgebouwd,'' zegt brandweerwoordvoerder Gerard Smit.

    Bij de aanvaring raakte ook het kind dat aan boord bleef gewond. Hij is net als de andere twee naar het ziekenhuis gebracht. Ze maken het inmiddels goed, aldus de politie.

    Volgens woordvoerder Ed Kraszewski van het Korps Landelijke Politiediensten staat de toedracht officieel nog niet vast, maar ligt het voor de hand dat de motorbootbestuurder schuldig is aan de aanvaring. De zeilboot is uitgeweken en voer veel minder snel.

    De waterpolitie zocht gisteren plekken op de rivierbodem af die sonarapparatuur als opvallend kenmerkte. Daarnaast zette de dienst van het KLPD haar dregploeg in. Het zoeken leverde geen resultaat op en werd gisteravond gestaakt.

    Reactie


    • #5
     Re: Man vermist na aanvaring Arnhem

     Waterpolitie vindt lichaam vermiste man
     Uitgegeven: 15 juli 2008 11:30
     Laatst gewijzigd: 15 juli 2008 11:43

     ARNHEM - De waterpolitie heeft dinsdag in de Neder-Rijn vermoedelijk het lichaam gevonden van de 36-jarige Arnhemmer die sinds zaterdag na een ongeval werd vermist. Dat meldde het Korps landelijke politiediensten.

     De man was overboord geslagen toen zijn motorboot in aanvaring kwam met een zeilboot. Twee meisjes die eveneens te water raakten, konden worden gered.

     Een omwonende ontdekte het stoffelijk overschot dinsdagochtend. Het dreef ongeveer 400 meter voorbij de plek van de aanvaring. KLPD, Rijkswaterstaat en de brandweer waren sinds zaterdag op zoek naar de Arnhemmer. Sectie moet uitwijzen of het lichaam inderdaad de vermiste betreft.

     Reactie


     • #6
      Re: Man vermist na aanvaring Arnhem

      Lichaam vermiste Arnhemmer geborgen
      dinsdag 15 juli 2008 | 12:47 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 15 juli 2008 | 13.00


      ARNHEM - Het lichaam van de 36-jarige Arnhemmer die zaterdag bij een bootongeluk in de Rijn viel, is geborgen. Het werd dinsdagmorgen vroeg gevonden door een omwonende.


      Het lichaam lag vierhonderd meter stroomafwaarts van de plaats waar het ongeluk plaatsvond.

      KLPD, Rijkswaterstaat en de brandweer waren sinds zaterdag op zoek naar de Arnhemmer. Onderzoek heeft uitgewezen dat het lichaam inderdaad de vermiste betreft.

      Reactie

      Working...
      X