Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Zoektocht naar drenkeling in IJssel

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Zoektocht naar drenkeling in IJssel

  Uitgegeven: 24 juni 2008 22:02
  Laatst gewijzigd: 24 juni 2008 22:03

  IJSSELMUIDEN - Politie en brandweer zijn dinsdag sinds het begin van de avond in het water van de IJssel bij IJsselmuiden op zoek naar een man die overboord van een pleziervaartuigje zou zijn geslagen. Dat heeft de politie gemeld.

  Opvarenden van een vrachtschip hadden de man van de boot zien vallen en waarschuwden de politie. Het slachtoffer was alleen aan boord van het vaartuig. Het ongeval gebeurde bij een zogenoemd zandgat, waar het op sommige plekken 15 meter diep kan zijn.

  (c) ANP

 • #2
  Re: Zoektocht naar drenkeling in IJssel

  Zoektocht naar drenkeling in IJssel hervat
  Uitgegeven: 25 juni 2008 10:05
  Laatst gewijzigd: 25 juni 2008 10:51

  IJSSELMUIDEN - Politie, brandweer en Rijkswaterstaat hebben woensdagochtend de zoektocht naar een drenkeling in de IJssel bij IJsselmuiden hervat. Dinsdagavond zagen opvarenden van een vrachtschip een man van een recreatievaartuig in het water vallen.

  Zoekactie naar drenkeling in IJssel

  Bij zonsopkomst is de zoektocht hervat, meldde de politie. "Eerst met één boot en later komt er een tweede van het KLPD bij. Hierop is onder meer sonarapparatuur aanwezig", aldus een woordvoerder.

  Enkele tientallen agenten en brandweermensen zijn bij de zoektocht betrokken. Dinsdagavond waren 24 duikers ingezet.

  Zandwinningsgat

  De vermiste man is een 80-jarige inwoner van Zwartsluis. De man voer op dat moment met zijn boot in een voormalig zandwinningsgat langs de IJssel. Het water is hier op enkele plekken 15 meter diep.


  (c) ANP

  Reactie


  • #3
   Re: Zoektocht naar drenkeling in IJssel

   overleden
   Uitgegeven op dinsdag 24 juni 2008 om 23:14:02, bijgewerkt om 23:23:53

   (Novum) - Een man is vermoedelijk overleden nadat hij dinsdagavond op de IJssel bij IJsselmuiden overboord sloeg. Dat neemt de politie aan, nadat hij ondanks een speurtocht met 24 duikers niet meer werd gevonden.

   Recreanten op een ander bootje zagen rond 19.00 uur dat de man van zijn kleine recreatieboot viel. Zij hebben volgens de politie eerst zelf gezocht en belden al snel de hulpdiensten toen ze hem niet konden vinden. Doordat de man boven een zandgat in het water viel, werd de speurtocht bemoeilijkt. Door zo'n zandgat kan het water vijftien meter diep zijn. De politie en de brandweer hebben tot ongeveer 22.15 uur gezocht. Door de invallende duisternis moesten ze toen volgens een politiewoordvoerder stoppen. Woensdag gaat de politie verder met dreggen om het lichaam van de man te vinden

   Reactie

   Working...
   X