Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Medewerkers van brandend olieplatform gehaald.

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Medewerkers van brandend olieplatform gehaald.

  Medewerkers van brandend olieplatform gehaald

  anp | Gepubliceerd op 16 maart 2006, 08:12
  Laatst bijgewerkt op 16 maart 2006, 08:21

  LONDEN - Zeker 130 werknemers zijn donderdagmorgen met helikopters geëvacueerd van een olieplatform in de Noordzee. Royal Dutch Shell werkt op het platform dat zich 425 kilometer van de kust van het noordoosten van Schotland bevindt, aldus de Britse kustwacht.

  Een woordvoerder van de kustwacht zei dat de brand onder controle was. De brand ontstond in een motor. De kustwacht heeft geen meldingen over gewonden gekregen.

  Een medewerker van de kustwacht zei dat er 184 mensen op het platform Tern Alpha zaten en dat de personeelsleden van wie de aanwezigheid niet essentieel was, zijn geëvacueerd.

 • #2
  Brand olieplatform

  Bron: RTL Nieuws. (05-12-2015).

  Bij een brand op een olieplatform in de Kaspische Zee is een werknemer om het leven gekomen. Dertig anderen zijn vermist. De hoop op het vinden van overlevenden wordt steeds kleiner omdat een zware storm de reddingswerkzaamheden bemoeilijkt.

  Het platform ligt in Azerbeidzjaanse territoriale wateren. "Een lichaam werd gevonden en een zoek- en reddingsoperatie voor dertig vermiste werknemers is aan de gang'', meldt het Azerbeidzjaanse staatsenergiebedrijf SOCAR in een verklaring. Volgens het bedrijf zijn 32 arbeiders geëvacueerd.


  Er zouden nog tientallen mensen op het olieplatform vastzitten, meldde een anonieme medewerker die ook op het booreiland zat. De brand begon vrijdag toen een gaspijpleiding beschadigd raakte door harde wind. De brand is intussen geblust.

  2_0.jpg

  http://www.npo.nl/brand-op-olieplatf...WO_NOS_2738400
  Last edited by j.sprong; 6th December 2015, 13:43.
  Vriendelijke groet, Hans.

  "Om de kracht van het anker te voelen moet men de storm trotseren". (Pas als je iets ernstig meemaakt, weet je op wie je kan vertrouwen).

  Reactie

  Working...
  X