Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Asbestschip ligt muurvast in Suiskil.

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Asbestschip ligt muurvast in Suiskil.

  Sluiskil _ Rijkswaterstaat, havenbedrijf Zeeland Seaports en 'gastheer tegen wil en dank' scheepswerf De Schroef in Sluiskil zitten er al twee jaar mee in hun maag met het 'astbestschip' Diamond Princess. In augustus 2012 kwam het voormalige
  party- en hotelschip dat sinds 1991 in het Bonapartedok in het hartje Antwerpen had gelegen, naar Sluiskil om zeeklaar te worden gemaakt. Het zou vervolgens naar Marokko worden gesleept, maar niemand weet wanneer.
  Postschip.
  De Diamond Princess moest weg uit Antwerpen, omdat het stadsbestuur van het Bonapartedok ( met het nieuwe Museum aan de Stroom, MAS) een museumhaven wil maken. Het schip mocht vertrekken naar Nederland.
  Dat hier ooit toestemming voor is gegeven, kan niet één van de betrokkenen begrijpen. De Diamond Princess is in 1952 gebouwd als postschip voor de Noorse Posterijen.
  Algemeen bekend is dat in die jaren astbest nog volop werd gebruikt als isolatiemateriaal. Eenmaal in Sluiskil kwam dit al snel aan het licht en is het schip aan de ketting gelegd, in afwachting van .....
  Rijkswaterstaat laat weten dat het schip geen 'milieu risico' vormt en dat het aan de eigenaar is om actie te ondernemen. "Het is een complex verhaal", geeft een woordvoerder in Middelburg aan.
  De eigenaar heeft zich al tijden niet meer in Sluiskil laten zien of horen.

  Bron: P.Z.C.
  Last edited by H.J.Kievit; 10th September 2014, 17:01. Reden: Verplaatsen naar Werfnieuws
  Validus Foras Malum Intentio.

  Machtig zonder kwade bedoeling.
Working...
X