Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Kustwacht redt twee mannen voor de kust

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Kustwacht redt twee mannen voor de kust

  Laatste update: 25 augustus 2011 15:40
  DEN HAAG - De Kustwacht heeft donderdagmiddag 18 kilometer voor de kust twee mannen uit het water gehaald die daar ruim een uur rond hadden gezwommen.


  Dat heeft een woordvoerder van de reddingsmaatschappij KNRM gemeld. Een schip dat op 18 kilometer voor de kust van Scheveningen voor anker lag, zag rond half twee een zwemmer die in problemen verkeerde.

  Het bleek om een man te gaan van wie de sportvisboot ongeveer een uur eerder was omgeslagen. Zijn partner zou nog ergens in zee liggen, verklaarde hij. Hierop startten de Kustwacht, de KNRM en de marine een grote zoekactie.

  Kort daarna werden vlakbij het voor anker liggende schip het omgeslagen vaartuig en de tweede zwemmer gesignaleerd. De tweede man had zich ondertussen vast weten te klampen aan het bootje.

  Het tweetal, afkomstig uit Den Haag, werd aan boord van een boot van de Kustwacht direct onderzocht door een arts. Zij bleken alleen last te hebben van onderkoelingsverschijnselen. Een woordvoerder van de KNRM noemt het ''een unicum’’ dat de twee mannen het zo lang zwemmend in het water hebben weten uit te houden. Het zeewater is momenteel zo'n 15 graden.
  © ANP
Working...
X