Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Boot met 111 opvarenden in brand bij Britse kust

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Boot met 111 opvarenden in brand bij Britse kust

  Uitgegeven: 27 oktober 2010 11:24
  Laatst gewijzigd: 27 oktober 2010 13:47
  FALMOUTH - Met helikopters en boten is woensdag op de Atlantische Oceaan actie ondernomen om de 111-koppige bemanning van het brandende schip Athena te redden.

  Het 105 meter lange schip, waarop vis wordt verwerkt, raakte tijdens stormachtig weer naar schatting 420 kilometer ten zuidwesten van Cornwall in grote moeilijkheden, meldt woensdag de BBC.
  De Britse kustwacht berichtte woensdagmiddag dat de brand onder controle is. Dertig bemanningsleden zijn aan boord gebleven om het vuur te blussen.
  De overige 81 verlieten het schip in reddingsboten en worden opgepikt, onder meer door te hulp geschoten vrachtschepen
  Door de lucht is de reddingsoperatie moeilijk door de grote afstand tot de kust. Een reddingshelikopter die is ingeschakeld, vliegt bij de Athena vrijwel op zijn maximale bereik vanaf de basis in Cornwall, zei een woordvoerder van de kustwacht.
  Het toestel kan dan niet meer dan 20 minuten boven de zee vliegen waar de circa tien reddingsbootjes dobberen en moet dan terugkeren om bij te tanken.

  De Athena werd in 1992 gebouwd, maar moest vorig jaar na een brand aan boord geheel worden gerenoveerd. Het vaartuig wordt geëxploiteerd door de scheepvaartonderneming Thor. De bemanning bestaat uit tal van nationaliteiten, onder anderen Chinezen, Peruanen, Russen en Scandinaviërs.
  © ANP

 • #2
  Re: Boot met 111 opvarenden in brand bij Britse kust

  LONDEN/PENZANCE - De 111 bemanningsleden van het industrieel visserschip Athena, dat vanochtend voor de zuidwestkust van Groot-Brittannië in de problemen kwam door een brand aan boord, zijn allemaal gezond en veilig. Dertien bemanningsleden bleven aan boord om de brand te bestrijden, 98 anderen werden geëvacueerd. Dat meldt de Britse kustwacht.

  Met helikopters en boten werd de 111-koppige bemanning van het brandend schip gered. Het 105 meter lange schip waar vis werd verwerkt, is tijdens stormachtig weer naar schatting 420 kilometer ten zuidwesten van Cornwall in grote moeilijkheden geraakt, zo meldde de BBC vanmorgen.
  Inmiddels is de brand geblust. Volgens de Maritime and Coast Guard Agency werden 98 bemanningsleden gered door een containerschip dat in de buurt voer. Er zijn nog 13 bemanningsleden aan boord van het schip, dat inmiddels op halve kracht richting Engeland vaart.
  Een helikopter van de Britse marine was in de buurt, maar kon niet lang bij het schip blijven. De afstand vanaf de basis in Cornwall was daarvoor te groot.

  De Athena werd gebouwd in 1992 en werd vorig jaar na een brand geheel gerenoveerd. Het schip is geregistreerd op de Faroereilanden en wordt geëxploiteerd door scheepvaartonderneming Thor. De bemanning bestaat uit tal van nationaliteiten, waaronder Chinezen, Peruanen, Russen en Scandinaviërs. (MdV)

  http://www.schuttevaer.nl

  Reactie

  Working...
  X