Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Verkoop van vier schepen van de Holland Amerika Lijn

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Verkoop van vier schepen van de Holland Amerika Lijn

  Ik kom dit tegen op nu.nl. Heeft iemand hier iets meer van vernomen ?

  Cruisemaatschappij Holland America Line (HAL) verkoopt vier van haar schepen. De cruises die met deze varende hotels gepland stonden, worden geschrapt. Sommige daarvan zullen alsnog worden gevaren met andere schepen uit de vloot van de van oorsprong Nederlandse maatschappij.

  De schepen die verkocht worden, zijn de Amsterdam, Maasdam, Rotterdam en Veendam, zo laat HAL weten. Er wordt niet bekendgemaakt aan wie ze zijn verkocht.

  "Het is altijd moeilijk om te zien dat een schip de vloot verlaat, vooral de schepen die een lange en legendarische geschiedenis hebben bij ons bedrijf", zegt CEO Stein Kruse van HAL. Cruiseschepen kwamen in het begin van de coronacrisis prominent in het nieuws doordat aan boord besmettingen werden geconstateerd en schepen in een aantal gevallen nergens mochten aanmeren.

  Dat raakte ook schepen van de Holland America Line. Volgens HAL blijft de totale capaciteit van de rederij redelijk op peil met de komst van nieuwe schepen.

  Mensen die een cruise hadden geboekt op een van de schepen die nu weggaan, worden op de hoogte gesteld over de alternatieven. Ze kunnen ook hun geld terugkrijgen. Schepen van HAL sinds jaar en dag naar Nederlandse steden vernoemd


 • #2
  HAL verkoopt naast het schip de Rotterdam ook de Amsterdam aan zijn Noorse branchegenoot Fred Olsen Cruise Lines. Daarmee is 37 miljoen dollar gemoeid, meldt het Havenbedrijf Rotterdam. HAL verkoopt daarnaast de Maasdam en de Veendam, maar maakte de verkoopsom daarvoor niet bekend.
  Het Brits-Amerikaanse HAL-moederbedrijf Carnival zit door de wereldwijde coronacrisis financieel aan de grond nu cruisereizen amper mogelijk zijn. Het concern leed in de eerste helft van zijn boekjaar een verlies van bijna 5,2 miljard dollar. Waar mogelijk verlaagt het bedrijf de kosten en zoekt het naarstig naar extra financiering om tekorten op te vullen.

  Woensdagavond maakte Holland America Line bekend dat de cruiseschepen Rotterdam en Amsterdam nog dit jaar de vloot zullen verlaten. De schepen zijn overgenomen door Fred. Olsen Cruise Lines. De kleine cruisemaatschappij wil door de overname haar vloot moderniseren. Beide schepen krijgen een nieuwe naam: MS Bolette en MS Borealis.
  Naar verwachting zal in september de overdracht in Groot-Brittannië plaatsvinden. De huidige cruiseschepen van Fred. Olsen Cruise Lines Balmoral, Braemar, Boudicca en Black Watch bevinden zich momenteel in Schotland, waar de twee nieuwe schepen zich bij hen zullen voegen.
  Vriendelijke groet, Hans.

  "Om de kracht van het anker te voelen moet men de storm trotseren". (Pas als je iets ernstig meemaakt, weet je op wie je kan vertrouwen).

  Reactie


  • #3
   Cruise schepen bij Scheveningen afgelopen dagen.
   De tweede foto is van 26 juli jl vlnr Emerald Princess, Seaborne Ovation, World Dream en Zaandam. scheveningen cruise nw statendam links.pngscheveningen 26 juli 2020.png
   Op de eerste foto kwam de Nieuw Statendam, die kennelijk een ommetje had gemaakt weer terug, links op de foto.

   Reactie


   • #4
    Het was ooit een droom van wethouder Marnix Norder: het oude Norfolkterrein op Scheveningen verbouwen tot cruiseterminal. Dat is nooit gebeurd, maar liefhebbers van de gigaschepen kunnen nu wel elke dag genieten.
    Door de coronacrisis is alles stopgezet en zo ook de cruisevakanties. Maar wat doe je dan met zo’n boot? Als je ‘m in een haven parkeert zullen de kosten flink oplopen. Dus hebben rederijen als Seabourn Cruise Line, Holland America Line en Princess Cruise ervoor gekozen om een aantal schepen voor anker te leggen voor de Haagse kust.
    Wat er op die boten gebeurt? Waarschijnlijk weinig. De meeste bemanningsleden zitten thuis.
    Sinds maart hebben alle rederijen hun komst naar Rotterdam afgezegd. Het gaat om ruim zestig schepen. De cruisesector is de allerlaatste in de rij die weer mag opstarten.
    Cruisen wordt nog niet toegestaan, omdat de schepen normaliter meerdere landen aandoen, die weer allemaal verschillende regels hebben. De boekingen voor volgend jaar druppelen langzaam binnen.
    Het is ook TUI dat eind deze week gaat testvaren. Vanuit een Duitse haven zal er een rondje gevaren worden. Ze zijn benieuwd hoe dat uitpakt met de helft van het normale aantal passagiers en alle coronamaatregelen. Mocht de test slagen, dan kunnen de eerste toeristen weer snel op cruisevakantie, verwacht het bedrijf. Die vakantie zal er wel iets anders uitzien. Geen stedentrips, maar een rondvaart zonder tussenstop zoals een cruise door de Noorse fjorden.
    Dat is ook een van de redenen dat een aantal cruiseschepen al maanden voor anker ligt op de Noordzee. Wie in de haven van Scheveningen staat kan de enorme schepen aan de horizon zien liggen. Zodra er weer gevaren kan worden, kunnen ze snel passagiers oppikken in Rotterdam en Amsterdam en vaart maken richting Noorwegen.

    Vriendelijke groet, Hans.

    "Om de kracht van het anker te voelen moet men de storm trotseren". (Pas als je iets ernstig meemaakt, weet je op wie je kan vertrouwen).

    Reactie

    Working...
    X