Mededeling

Collapse
No announcement yet.

‘BURGERDIPLOMA' VOOR MARINEMENSEN EEN OPSTEKER.

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • puck16
  replied
  Re: ‘BURGERDIPLOMA' VOOR MARINEMENSEN EEN OPSTEKER.

  Goedenavond,

  Met de voorgaande opmerkingen helemaal mee eens.
  De marine opleidingen waren goed. Vind dat de opleiding in het algemeen gelijk waren aan
  vervolgopleidingen in de burger maatschappij.
  Nu na veertig jaar maken ze reclame, leer bij ons een vak, dan kun je later in de burgermaatschappij verder.
  Ben zelf kannonier geweest. Aan het eind van mijn dienst tijd vroeg men of ik bij wou tekenen, wou graag de radar techniek in
  kon men niet garanderen, ben er toen maar uit gegaan.
  Heb toch mijn draai gevonden in cv techniek.
  Wil maar zeggen, nu snappen ze wat wij toen al graag wilden.

  Groet puck16.

  Leave a comment:


 • kannonier 1
  replied
  Re: ‘BURGERDIPLOMA' VOOR MARINEMENSEN EEN OPSTEKER.

  "Jan van den Bogert Tpmkr" wrote: Hadden ze wel moeten doen. Kijk nu maar eens naar sommige agenten. Softies.

  Groeten, Jan van den Bogert
  Je hebt gelijk Jan

  Helaas zien we door het softe overheidsbeleid Ons land behoorlijk de afgrond induiken. Hopenlijk staat er een sterke gezagsvoerder op die de koers gaat wijzigen.

  Groeten
  John Houben

  Leave a comment:


 • Jan van den Bogert Tpmkr
  replied
  Re: ‘BURGERDIPLOMA' VOOR MARINEMENSEN EEN OPSTEKER.

  Hadden ze wel moeten doen. Kijk nu maar eens naar sommige agenten. Softies.

  Groeten, Jan van den Bogert

  Leave a comment:


 • kannonier 1
  replied
  Re: ‘BURGERDIPLOMA' VOOR MARINEMENSEN EEN OPSTEKER.

  Ook ik tekende voor 6 jaar Marine met het vooruitzicht op een mooie baan in de burgermaatschappij. Wij leidden jullie op zoals gezegd.

  Waarschijnlijk toch het verkeerde dienstvak gekozen. Kanonniers werden niet gevraagd en de politie zoch bij voorkeur wat zachtere mensen en geen voormalig beroepsmilitairen.

  Leave a comment:


 • Passagier
  started a topic ‘BURGERDIPLOMA' VOOR MARINEMENSEN EEN OPSTEKER.

  ‘BURGERDIPLOMA' VOOR MARINEMENSEN EEN OPSTEKER.

  'BURGERDIPLOMA' VOOR MARINEMENSEN EEN OPSTEKER.
  Van onze verslaggeefster©Helderse Courant, 16 januari 2004

  SCHAGEN -De Koninklijke Marine en het Regionaal Opleidings Centrum (ROC) Kop van Noord-Holland streven er naar om marinepersoneel de gelegenheid te geven diploma's te behalen waarmee zij ook na vertrek bij de marine terechtkunnen in de burgermaatschappij.

  Op het ICT-College van het ROC in Schagen hebben onlangs de eerste twee marinepersoneelsleden een burgerdiploma ontvangen. De geslaagden zijn André Worst en Roel Plasse. Zij zijn instructeurs van de Nederlands-Belgische operationele school in Den Helder en gaan met hun kennis ander marinepersoneel begeleiden om de opleiding van Cisco Systems voor computernetwerken te volgen.

  De uitreiking van de diploma's kreeg een extra officieel tintje, omdat met de afronding van de middelbare beroepsopleiding in de ICT Worst en Plasse het eerste resultaat neerzetten na de ondertekening van een intentieverklaring begin december vorig jaar tussen het ROC en de Koninklijke Marine. De diploma's werden uitgereikt door Han de Haas, directeur ICT Techniek ROC. Commandant Stapel van de Nederlands-Belgisch operationele school en Bert Leijnse, manager bedrijfsopleidingen van het ROC, spraken de aanwezigen toe om dit eerste uitvloeisel van de samenwerking kracht bij te zetten.

  HOGE CIJFERS
  De geslaagden kregen van De Haas een compliment omdat zij het examen afgelegd hadden met een onwaarschijnlijk hoog resultaat: ,,We zijn wel hoge cijfers gewend voor deze opleiding, maar Worst en Plasse scoorden een resultaat van 94 en honderd procent."

  De instructeurs kunnen met hun kennis ander marinepersoneel dat dezelfde opleiding wil volgen op weg helpen. ,,Vooral van de kant van de toekomstige kaderleden, de aanstaande korporaals die de functie als systeembeheerder krijgen, is er veel belangstelling", aldus Worst. ,,Iedereen ziet in dat de oude verbindingsystemen wijzigen en zit eigenlijk te springen om het soort informatie van de opleiding die wij hebben gedaan. De nieuwste fregatten zijn ook uitgevoerd met Cisco netwerken."

  Het streven is om naast de opleiding computernetwerken marinepersoneel ook de gelegenheid te geven andere bedrijfsopleidingen bij het ROC te volgen. Zoals op administratief, logistiek, of vliegtechnisch gebied. De opleidingen en diploma's die bij de marine kunnen worden behaald, worden namelijk in het bedrijfsleven niet geaccepteerd.

  Stapel: ,,Aan een marinediploma hebben ze niets en zelf kunnen wij intern deze opleidingen niet bieden, wij leiden mensen alleen op om op schepen te kunnen varen. Voor de marine is deze mogelijkheid daarom van groot belang. Het is een aanvulling op onze opleidingen en is tevens belangrijk voor de personeelszorg. Personeel krijgt namelijk tegenwoordig geen contract meer voor onbepaalde tijd.

  De marine wil blijven verjongen. Jaarlijks worden rond de zevenhonderd nieuwe mensen aangenomen. Dat betekent dat er ook elk jaar een zelfde aantal uitgaat. Sommigen willen, anderen moeten. Hiermee kunnen wij ze een kans op een werkplek in de burgermaatschappij bieden."
  Geïnteresseerd marinepersoneel kan de opleiding grotendeels via e-mail volgen en gedeeltelijk via lessen op het ROC, waar ook de examens worden afgenomen. ,,Omdat zij veel op zee, of in het buitenland zitten is deze combinatie voor onze mensen een groot voordeel", betoogde Stapel.
  Stapel verwacht dat jaarlijks toch ruim driehonderd marinepersoneelsleden van de mogelijkheid om op deze manier mbo-diploma's te behalen gebruik zal maken.

  Leijnse is zeer positief over deze samenwerking. ,,Tegenwoordig stoppen veel marinemensen al rond hun dertigste met dit werk. Op deze manier blijft de kennis die zij hebben voor de regio behouden. Het betekent veel voor het maatschappelijk belang, want er is in de Noordkop een tekort aan mbo'ers."

  http://www.rockopnh.nl/
Working...
X