Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Mijnenjagers naar Brazilië ?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Mijnenjagers naar Brazilië ?

  Noord-Hollands dagblad

  http://www.noordhollandsdagblad.nl/s...ilie?lref=SR_4

  DEN HELDER - Het zingt rond in de wandelgangen van de marinekazernes: Brazillië heeft interesse in de vier mijnenjagers die drie jaar geleden afgestoten zijn.
  De Brazillianen zijn inmiddels ook in Den Helder langs geweest om de vaartuigen van binnen en buiten te bekijken.
  Voorzitter Marc de Natris van de belangenvereniging van officieren KVMO reageert verrast: ,,Als het waar is dat Brazilië ze echt wil kopen, dan zou de KVMO dat bijzonder betreuren. De marine kan met behulp van deze mijnenjagers haar capaciteit zeer goedkoop verdubbelen naar vier operationele mijnenjagers. Ondanks de vermeende trendbreuk waarover in de politiek veel wordt gesproken gaat de doldwaze uitverkoop en de hiermee gepaarde kapitaalvernietiging bij Defensie gewoon door. Het wordt tijd voor een nieuwe toekomstvisie. Zolang deze visie er nog niet is, is de KVMO voorstander van het in de ijskast zetten van verkoop- en reorganisatieplannen’’, stelt De Natris.
  Ook de nieuwe commandant zeestrijdkrachten Rob Verkerk brak onlangs een lans voor het binnenboord houden van de jagers. De discussie speelt zich momenteel achter de schermen van de volksvertegenwoordiging af. Volgens de ijzeren wet van de marine heb je drie schepen nodig om er één paraat te hebben (onderhoud, opwerken en varend). De Koninklijke Marine is met nog maar zes mijnenjagers in Den Helder veel te karig bedeeld.
  ,,Defensie krijgt er honderd miljoen euro per jaar bij’’, zei commandant Rob Verkerk met bijtende ironie tijdens de commando-overdracht twee weken geleden: ,,Dat bedrag is evenveel als voetbalclub Manchester United uittrekt voor zijn verdediging.’’

 • #2
  Wat zou een opkomend land als Brazilië met deze oude vaartuigen aanmoeten?
  [I]Je Maintiendrai![/I]

  Reactie


  • #3
   Mijnenjagers

   Eindelijk weer eens een Bevelhebber die de zaken bij hun naam noemt.

   Hoever kan een maritieme natie zinken, als de jaarlijkse defensieverhoging vergeleken wordt met het bedrag dat Manchester uittrekt voor zijn verdediging op de grasmat.

   Misschien kan het kabinet de 642 miljoen naar Brussel nog ombuigen, of zou het in tegenstelling tot de UK al overgemaakt zijn.
   Ik denk het wel, de naheffingen van de burgers zijn immers al naar u onderweg.

   Hoogachtend,
   R81
   Dirk

   Reactie


   • #4
    Hoe is de staat van de uit dienst gestelde mijnenjagers? Ze liggen immers al enige tijd geduldig op een 'herzien besluit' te wachten...

    Reactie


    • #5
     maar nog veel meer jaren later gaan er toch twee oude tot zeer oude mijnenjagers (Maassluis en Middelburg) naar Bulgarije. waar van er eentje toch weer moet gaan varen.
     Bulgarije heeft al eerder twee oude fregatten en een mijnenjager overgenomen van België

     Reactie

     Working...
     X