Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Overhemd Boordtenue aangeschaft bij een dumpzaak.

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • #76
  Admiral Halsey schreef Bekijk Berichten
  kan ik weer veel meer mij zelf zijn dan in mijn gedachten een fantasiemarineman te wezen
  Je kunt en mag jezelf zijn Admiral, daar is niets mis mee
  Ieder mens is uniek :
  Vriendelijke groet, Hans.

  "Om de kracht van het anker te voelen moet men de storm trotseren". (Pas als je iets ernstig meemaakt, weet je op wie je kan vertrouwen).

  Reactie


  • #77
   Nu ik die Boordtenue-jasjes van de Koninklijke Marine weggegeven heb, voel ik mij veel zekerder, hoef ik mij geen zorgen meer te maken over de wet- en regelgeving rondom het als burger dragen van het BT-jasje in het openbaar, over de kwaliteit daarvan en hoef ik mij ook niet meer druk te maken over de moeilijke verkrijgbaarheid van deze jasjes vanwege het strikte inleverbeleid bij de Koninklijke Marine.

   In ieder geval vind ik als sympathisant van de Koninklijke Marine het veel prettiger om in algemeen verkrijgbare Boordtenue-achtige werkjasjes/werkhemden te lopen dan in dat specifieke BT-jasje van de Koninklijke Marine zelf. Ik ben wel van plan om een klittenbandstrookje op mijn werkjasjes/werkhemden te naaien om daar mijn naamlintje op te doen om daarmee mijn eigen 'Boordtenue' te maken. Ook kan ik nog op Klittebandwinkel.nl klittenbandrondjes bestellen op de plek waar eventueel het eenheidsembleem komt. Uiteraard draag ik een eenheidsembleem dan alleen maar thuis.

   Op de onderstaande links kun je mooie en stoere werkjasjes vinden die soms wel wat weg hebben van het Boordtenue-jasje van de Koninklijke Marine:   Bron onderstaande afbeeldingen: https://www.bp-online.com/nl/bp-werk...79-720-10.html (bovenste afbeelding) en https://www.havep.com/nl-nl/producte...-model-1648-ka (onderste afbeelding):


   1479_720_010_01.jpgHavep1648.jpg

   Reactie


   • #78
    Voordat ik de BT-jasjes in februari jl. wegdeed, liep ik rond Kerst 2018 tijdens een kerstbelevingstocht in een dorp bij mij in de buurt in een BT-jasje met straatnaam 'Koninklijke Marine'. Een beveiliger heeft mij toen er op aangesproken dat dat niet mocht en dat het zelfs strafbaar is, want je doet dan als burger wel iets uit naam van de Koninklijke Marine. Nu ik al mijn BT-jasjes van de hand heb gedaan, is dit voor mij gelukkig niet meer aan de orde en geeft dat bij mij veel rust.

    Hieronder draag ik een alternatief voor de BT-jasjes die ik gelukkig weg heb gedaan. Namelijk een Boordtenue-achtig werkjasje van het werkkledingmerk BP, type 1479, in combinatie met de BT-broek. Foto is afgelopen mei in Noorwegen genomen. Dit BP-jasje heb ik later voorzien van een klittenbandstrookje boven de rechterborstzak om daar een naamlintje met mijn achternaam op te doen, net als bij het BT-jasje van de Koninklijke Marine zelf. Nu ik die BT-jasjes van de Koninklijke Marine weggedaan heb, ervaar ik veel meer afstand tussen het marinepersoneel en mijzelf dan toen ik bijna dagelijks BT-jasjes droeg. Hoe dan ook, wil ik nooit meer een BT-jasje van de Koninklijke Marine dragen. Bovendien vind ik dat ding maar een raar geval met die ritszakken en die drukknopen op de borst.

    AlternatiefBoordtenue.jpg
    Last edited by Admiral Halsey; 2nd September 2019, 22:20.

    Reactie


    • #79
     boordtenue

     Wat een problemen over boordtenue,in mijn dienstperiodewas maar een soort boordtenue een blauwe overall dat was al

     Reactie


     • #80
      WNL Goedemorgen Nederland: "CDA’er ‘ergert zich groen en geel’ aan militaire uniformen bij coronademonstraties: ‘Not done’".

      Op https://www.rijksoverheid.nl/binarie...-veteranen.pdf het volgende over het als burger dragen van een courant militair uniform:

      Het komt de veiligheid en herkenbaarheid daarom niet ten goede wanneer niet-militairen in een courant militair uniform lopen. Dit geldt in het bijzonder voor de uniformen van de Koninklijke Marechaussee die als veiligheidsartikel staan aangemerkt binnen de Politiewet. Een persoon in uniform vertegenwoordigt de organisatie en is herkenbaar als ambtenaar in functie c.q. bevoegd opsporingsambtenaar. Van die persoon verwacht de maatschappij dat hij zich ook als zodanig gedraagt. Ik ben als Minister van Defensie politiek verantwoordelijk voor alle handelingen van de militair. Wanneer niet-militairen in een courant uniform lopen kan dit tot onduidelijkheid leiden over deze verantwoordelijkheid.
      Last edited by Admiral Halsey; 10th November 2021, 21:50.

      Reactie

      Working...
      X