Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Overhemd Boordtenue aangeschaft bij een dumpzaak.

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • #76
  Admiral Halsey schreef Bekijk Berichten
  kan ik weer veel meer mij zelf zijn dan in mijn gedachten een fantasiemarineman te wezen
  Je kunt en mag jezelf zijn Admiral, daar is niets mis mee
  Ieder mens is uniek :
  Vriendelijke groet, Hans.

  "Om de kracht van het anker te voelen moet men de storm trotseren". (Pas als je iets ernstig meemaakt, weet je op wie je kan vertrouwen).

  Reactie


  • #77
   Nu ik die Boordtenue-jasjes van de Koninklijke Marine weggegeven heb, voel ik mij veel zekerder, hoef ik mij geen zorgen meer te maken over de wet- en regelgeving rondom het als burger dragen van het BT-jasje in het openbaar, over de kwaliteit daarvan en hoef ik mij ook niet meer druk te maken over de moeilijke verkrijgbaarheid van deze jasjes vanwege het strikte inleverbeleid bij de Koninklijke Marine.

   In ieder geval vind ik als sympathisant van de Koninklijke Marine het veel prettiger om in algemeen verkrijgbare Boordtenue-achtige werkjasjes/werkhemden te lopen dan in dat specifieke BT-jasje van de Koninklijke Marine zelf. Ik ben wel van plan om een klittenbandstrookje op mijn werkjasjes/werkhemden te naaien om daar mijn naamlintje op te doen om daarmee mijn eigen 'Boordtenue' te maken. Ook kan ik nog op Klittebandwinkel.nl klittenbandrondjes bestellen op de plek waar eventueel het eenheidsembleem komt. Uiteraard draag ik een eenheidsembleem dan alleen maar thuis.

   Op de onderstaande links kun je mooie en stoere werkjasjes vinden die soms wel wat weg hebben van het Boordtenue-jasje van de Koninklijke Marine:   Bron onderstaande afbeeldingen: https://www.bp-online.com/nl/bp-werk...79-720-10.html (bovenste afbeelding) en https://www.havep.com/nl-nl/producte...-model-1648-ka (onderste afbeelding):


   1479_720_010_01.jpgHavep1648.jpg

   Reactie


   • #78
    Voordat ik de BT-jasjes in februari jl. wegdeed, liep ik rond Kerst 2018 tijdens een kerstbelevingstocht in een dorp bij mij in de buurt in een BT-jasje met straatnaam 'Koninklijke Marine'. Een beveiliger heeft mij toen er op aangesproken dat dat niet mocht en dat het zelfs strafbaar is, want je doet dan als burger wel iets uit naam van de Koninklijke Marine. Nu ik al mijn BT-jasjes van de hand heb gedaan, is dit voor mij gelukkig niet meer aan de orde en geeft dat bij mij veel rust.

    Hieronder draag ik een alternatief voor de BT-jasjes die ik gelukkig weg heb gedaan. Namelijk een Boordtenue-achtig werkjasje van het werkkledingmerk BP, type 1479, in combinatie met de BT-broek. Foto is afgelopen mei in Noorwegen genomen. Dit BP-jasje heb ik later voorzien van een klittenbandstrookje boven de rechterborstzak om daar een naamlintje met mijn achternaam op te doen, net als bij het BT-jasje van de Koninklijke Marine zelf. Nu ik die BT-jasjes van de Koninklijke Marine weggedaan heb, ervaar ik veel meer afstand tussen het marinepersoneel en mijzelf dan toen ik bijna dagelijks BT-jasjes droeg. Hoe dan ook, wil ik nooit meer een BT-jasje van de Koninklijke Marine dragen. Bovendien vind ik dat ding maar een raar geval met die ritszakken en die drukknopen op de borst.

    AlternatiefBoordtenue.jpg
    Last edited by Admiral Halsey; 2nd September 2019, 22:20.

    Reactie


    • #79
     boordtenue

     Wat een problemen over boordtenue,in mijn dienstperiodewas maar een soort boordtenue een blauwe overall dat was al

     Reactie


     • #80
      WNL Goedemorgen Nederland: "CDA’er ‘ergert zich groen en geel’ aan militaire uniformen bij coronademonstraties: ‘Not done’".

      Op https://www.rijksoverheid.nl/binarie...-veteranen.pdf het volgende over het als burger dragen van een courant militair uniform:

      Het komt de veiligheid en herkenbaarheid daarom niet ten goede wanneer niet-militairen in een courant militair uniform lopen. Dit geldt in het bijzonder voor de uniformen van de Koninklijke Marechaussee die als veiligheidsartikel staan aangemerkt binnen de Politiewet. Een persoon in uniform vertegenwoordigt de organisatie en is herkenbaar als ambtenaar in functie c.q. bevoegd opsporingsambtenaar. Van die persoon verwacht de maatschappij dat hij zich ook als zodanig gedraagt. Ik ben als Minister van Defensie politiek verantwoordelijk voor alle handelingen van de militair. Wanneer niet-militairen in een courant uniform lopen kan dit tot onduidelijkheid leiden over deze verantwoordelijkheid.
      RTL-Nieuws: "Opmerkelijk ratjetoe aan uniforms In legeruniform demonstreren: mag dat? En wie zijn eigenlijk deze veteranen?".

      Eenvandaag: "Wat doen oud-militairen en veteranen bij de coronademonstraties? 'Wij staan hier voor de vrijheid van de vreedzame burger'".
      Last edited by Admiral Halsey; 17th January 2022, 19:21.

      Reactie


      • #81
       Ik wil hier toch graag iets over kwijt.

       Het zou ten eerste al ENORM helpen, als Defensie niet aan de lopende band surplus kleding en andere gear op de markt dumpt zodat iedereen het voor een paar cent kan aanschaffen.
       Bij diverse leveranciers zoals bijv Varusteleka is met grote regelmaat spul te koop uiteenlopend van groot tenu tot operator jackets en wie weet wat al niet. Waarom is dat.
       Doe dat niet. Hou die spullen op voorraad, geef ze aan je personeel, maar smijt het niet op de 2e hands markt en ga je daarna afvragen waarom er lui in dienstkleding van allerlei soorten en maten in demonstraties rondlopen. Geld overigens niet alleen voor NL maar ook voor andere korpsen zoals de Bundesmarine/Deutsche Marine en diverse andere landen. Ik kan officiersjassen van de Deutsche Marine te keur kopen.

       Ten tweede werkt het ook de andere kant op. Operators kopen ook zelf spullen simpelweg omdat de bestaande uitgiften niet voldoen, niet zitten, niet operatie-waardig genoeg zijn. Dat moet ook eens stoppen dat dit nodig is. Het lijkt nergens op. Als ik iets wil, omdat ik in het veld denk daar voordeel van te hebben, moet dat gewoon via de intendance beschikbaar zijn. Dat kan best in een bepaalde bandbreedte zodat niet iedereen in zijn eigen handeltje loopt.

       Tot slot vind ik, dat als jij wilt demonstreren, dat jij dat moet kunnen doen, maar dan wel binnen bepaalde regels. Die worden deels door de Wet gesteld, en dat zijn nou eenmaal de spelregels die wij met elkaar hebben afgesproken rond demonstreren. Als die spelregels worden overtreden en de Overheid vervolgens ingrijpt past het NIET dat jij, als ex militair, ex marineman, whatever, daar tussen gaat staan. Dat is rechtstreeks strijdig met het beschermen van de rechtsstaat die immers bestaat bij die spelregels. Dat is 1.
       Als jij bij het demonstreren ex militaire kleding draagt, zoals een smock of een of ander camo-jack, heb ik daar geen moeite mee zolang er geen rangtekens, insignes of onderdeelsemblemen zichtbaar gedragen worden. Als iedereen ex militaire kleding kan kopen, moeten ook de ex militairen zelf daar in kunnen lopen en demonstreren. Geheel een eigen keuze naar mijn smaak.
       Het wordt duidelijk anders als men zich middels die rangtekens etc. kenbaar maakt als ex-X. Dat gaat een brug te ver, dat is gewoon RECHTSTREEKS in strijd met art. 5 lid A, sub 2 van de VS 2-1593 kledingvoorschriften. Zo simpel is dat: het is uitdrukkelijk verboden tenzij het gaat om een betoging voor de arbeidsvoorwaarden van de militairen zelf. Dus moeilijk is het niet, je moet het gewoon NIET doen. Als je zo nodig wilt demonstreren is dat je goed recht, en moet je dat zeker doen. Maar blijf binnen de regels, en blijf de voorschriften respecteren.

       Zo kijk ik er tegenaan tenminste.

       Reactie

       Working...
       X